Глобален софтуерен лидер удвоява персонала си в България

Experian планира да удвои екипа си от разработчици в България, обявиха от компанията, която е глобален лидер в разработването на аналитични решения за маркетинг и финансови услуги.

Към момента в офиса у нас работят 270 специалисти в 10 различни отдела, като разработчиците са 60, съобщаваComputerworld.

От Experian планират да наемат общо 130 нови специалисти, заради високия професионализъм и продуктивност на българските служители и удобното географско местоположение на страната.

В България са базирани ключови технологични отдели на Experian. Тук е позициониран екипът за осигуряване на качеството и автоматизираното тестване на софтуер, преди излизането му на пазара. Софийският офис извършва също стратегическа поддръжка на множество международни проекти.

С планираното разрастване на екипа от разработчици, българският център ще стане най-големият в поделението за решения и анализи на Experian, съобщи Стив Лейн, главен технически директор на компанията.

Продукти, като Tallyman, Hunter, MDS, Power Curve, използвани от най-големите световни банки, финансови институции, кредитни бюра и корпорации се разработват и тестват в София.

Някои от тях са внедрени и в общо над 25 банки, други финансови институции и телекоми в България, сред които UniCredit Bulbank, ДСК, ОББ, Postbank, Raiffeisen bank, Societe Generale Експресбанк, TBI, ProfiCredit, EasyCredit, Globul, Vivacom и др.

Приходите на Еxperian за 2012 г. са в размер на 4,7 млрд. долара. Дружеството има повече от 100 000 клиенти по целия свят в различни индустрии и пазари. Сред клиентите на компанията са American Express, Barclays, BMW Financial Services, BNP Paribas, Coors Brewers UK, France Telecom, Hilton Hotel, National Australia Bank, Royal Mail, UNICEF, Westpac, Yahoo и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *