„Големият удар“: Китайските цигари се оказаха транзитна стока, а не контрабандни

Корабът „Капитан Коваленко“, на борда на който са били натоварени 35 милиона къса китайски цигари, в момента се намира в кораборемонтния завод „Терем-Флотски арсенал“ във Варна. От завода съобщиха, че е бил подменен счупения му вал, но се очакват още резервни части и вероятно ремонтът ще приключи до края на седмицата.

Според информация на радио Варна, цигарите са били предназначени за Египет и са транзитен товар. Корабът е с украински екипаж, но собствениците са гърци.Китайските цигари не са разрешени за продажба в страните-членки на Европейския съюз, но за продажба в Египет няма забрана.
Припомняме, вчера с фанфари бе обявено, че   митницата е направила „голям“ удар на канал за контрабандни цигари. Тази сутрин министърът на финансите Симеон Дянков каза, че ще бъде направена проверка на място във Варна, за да се уточни случаят, който се оказа повече от ясен:  принудителен ремонт на транспортен кораб с транзитна стока. Ако Дидо Дънката не беше в ареста, като нищо щяха да го посочат и като получател на стоката!!!
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *