Голяма полицейска акция в Македония обезглави т.нар. „Франкфуртска мафия“

Трийсетина заподозрени бяха арестувани в Македония след голяма полицейска акция с участието на 350 души за ликвидиране на престъпна организация за търговия с наркотици, известна като „Франкфуртска мафия“. Операцията е осъществена съвместно с германската и австрийската полиция.

Задържани са 29 наркодилъри на територията на четири града – Велес, Гевгелия, Свети Николе и в столицата Скопие. Операция „Диригент“ е осъществена в тясна координация с полицейските служби на Германия и Австрия, на чиято територия са арестувани други 60 души, между които и македонски граждани, уличени в принадлежност към т.нар. „Франкфуртска мафия“ от Велес. Подробности ще бъдат съобщени днес на пресконференция във Виена.

Между задържаните в Македония са шестимата организатори на мрежата – всички с криминални досиета и звучни прякори. Транспортирали са наркотиците „на едро“ от тук до Виена и Франкфурт, където в наети апартаменти са препакетирали хероина и го пласирали на наркопазара чрез местни дилъри. Парите „изпирали“ в Македония.

Преди известно време двама от лидерите на т.нар. „Франкфуртска мафия“ бяха задържани от македонската полиция във Велес, но поради липса на достатъчно доказателства получиха само условни присъди за незаконно притежаване на оръжие. Сега всички задържани са прехвърлени за полицейски разпити в Скопие по обвинение за принадлежност към организирана престъпна групировка.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *