Готви се мащабна сделка във фармацевтичния сектор

Висши служители на двете компании са имали среща в Ню Йорк, допълва още изданието, позовавайки се на източници на Financial Times. По време на разговорите е обсъждано предложението на AbbVie от 51,15 паунда за брой акция на Shire.

Не за първи път двете компании се срещат, отбелязва още CNBC. Още през май AbbVie съобщи за своите намерения да закупят британската компания. Последвалите разговори, провели се в Париж и Женева, обаче не доведоха до резултат.

Коментарите на източниците на финансовите издания са, че и последните срещи може би няма да доведат до сделка.

Част от частните акционери в Shire припожиха натиск за начало на преговорите в последните дни след като от май досега AbbVie е внесла четири оферти за закупуване на британската фармацевтична компания.

Според законодателството на Великобритания обаче AbbVie има право да направи официално предложение за покупката на компанията до 18 юли или да се откаже от сделката.

Инвестицията в Shire ще помогне на американската компания да избегнечаст от данъците, които дължи към щатската хазна. В същото време британската компания бързо развива своето звено за производство на лекарства за редки болести, което също е апетитна хапка за конкурентите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *