Готвят масирани проверки на зимните туристически обекти

„Една от основните цели на Националния съвет за защита на потребителите е да бъдат подтикнати потребителите да търсят своите права, да са активни за това, което се случва на пазара и да бъдат достатъчно добре информирани“. Това заяви заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, която председателства заседанието на Националният съвет за защита на потребителите към Министерство на икономиката, който проведе заседание днес, след като в края на юни бе възстановена работата му след деветгодишно прекъсване.

На заседанието председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов представи приоритетите на комисията за зимния сезон. Акцентите в контролната дейност на КЗП ще включват инспекции в туристически обекти на територията на зимните курорти за спазване изискванията на Закона за туризма, както по отношение наличието на категоризация, така и на съответствието на предоставяните услуги в дадения обект с притежаваната от него категория.

Ще бъдат извършвани и последващи проверки в обекти, на които е наложена мярката „временно затваряне на туристически обект” за установяване спазването на наложената забрана. Ще бъде инспектирана и общата безопасност на ски пистите. Предвидено е провеждането на информационна кампания за правата на потребителите при ползването на туристически услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *