Гражданска отговорност на МПС при Дженерали поскъпва с над 30%

От 1 юли 2009 г. ЗК Дженерали увеличава цената на застраховката „Гражданска отговорност“ за водачи, собственици и държатели на МПС с над 30%, показва информация на дружеството.
С 38% се увеличава най-евтината застраховка и тя вече ще е 197,4 лв., като ще може да се купи от физически лица собственици на лек автомобил с обем на двигателя до 1600 куб. см, с постоянен адрес извън София, Варна, Бургас или Пловдив.
За собствениците от София минималната цена се увеличава до 271,4 лв., което е с 37,5% повече от досегашната тарифа.
За софийски автомобили с обем на двигателя над 3200 куб. см и собственост на физическо лице, цената ще бъде 638,4 лв. на година. Ако автомобил със същите показатели е фирмен, цената ще е 481,4 лв.
За всички фирмени леки автомобили с обем на двигателя до 1600 куб. см цената е 205,4 лв., без значение от региона.
Така цените на застраховката в Дженерали стават значително над средните за пазара, тъй като в момента може да се сключи гражданска отговорност за лек автомобил с обем на двигателя до 1500 куб. сми софийскарегистрация при цена от 141 лв.
В последните месеци още няколко компании увеличиха цените си по гражданска отговорност, сред тях бяха ДЗИ, Евроинс и Булстрад.
Застрахователите се опитват да печелят от гражданска отговорност, след като досега инкасираха значителни загуби от тази услуга, а Автокаското, от което досега печелеха, започна да отчита значителен спад.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *