„Гражданско сдружение за нова високотехнологична индустриализация“ учредиха в Пловдив

Днес в Дома на науката и техниката в град Пловдивбеше учредено „Гражданско сдружение за нова високотехнологична индустриализация”

Целите на Сдружението са да съдейства за постигане на нова високотехнологична индустриализация на България и повишаване на националната конкурентоспособност. Определяне на икономически приоритети и тяхното съчетание със законите на стоково-паричните отношения, търсене и предлагане, свободно движение на капитали, стремеж към печалба и свободната конкуренция. Подобряване на бизнес-средата или структурата на икономическата активност по посока на сектори, технологии и задачи, които в крайна сметка способстват за ускоряване на икономическия растеж и подобряване на благосъстоянието.

Основно направление в дейността на сдружението ще е високотехнологичната индустриализация като средство за спиране на процеса на емиграция и влошаване на демографската ситуация в България, повишаване на трудовата заетост, възстановяването на здраво съотношение между реалния и финансовия сектор в икономиката.

За постигането на своите цели Сдружението ще използва всички позволени от закона средства, като взаимодейства с държавни органи и с органите на местната администрация и местното самоуправление, а също така и с другите организации, както и с всички физически и юридически лица, които са съгласни да работят за постигането на посочените в настоящия устав цели.

Сдружението избра седем членен управителен съвет от видни пловдивски икономисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *