Грийнспан вижда балон при биткойните

Трябва да разгърнете въображението си, за да достигнете до извод каква е истинската стойност на биткойните, заяви бившият председател на Фед

Цената на нашумялата напоследък виртуална валута биткойн е неустойчиво висока. Това заяви в интервю пред Bloomberg Алън Грийнспан, председател на Федералния резерв на САЩ в периода 1987-2006 г.

„Не мога да разбера откъде идва подкрепата за биткойните. Това е един балон. Валутата трябва да има истинска стойност. Трябва наистина да разгърнете въображението си, за да достигнете до извод каква е истинската стойност на биткойните. Аз не съм в състояние да го направя, може би някой друг може“, отбеляза 87-годишният бивш ръководител на щатската централна банка.

Дигиталната валута, която продължава да не е законово легитимирана от нито едно правителство или банкова институция по света, поскъпна над границата от 1 000 долара за брой в края на ноември. Паричното средство се радва на все по-засилващ се интерес от страна на инвеститорите, което кара все повече компании да започнат да приемат плащания в биткойни.

В началните минути на търговията на Стария континент в четвъртък електронната валута поевтинява с 9,39 на сто до точно 1 100 долара за брой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *