Гръцките бизнесмени са първи по участия в офшорки

Гръцки бизнесмени държат рекорд и са първи по участия в офшорни компании, според данни на международна организация, занимаваща се с данъчни нарушения, цитирани от гръцкия в. „Та неа“.
Имаме сведения, че съществуват много офшорни компании с гръцко участие, които не плащат или се въздържат да плащат данъци. По наши преценки тези офшорки са над десет хиляди, казал пред вестника шефът на международния отдел на тази организация Джон Кристенсен.
Според непотвърдени данни размерът на загубите за гръцката държава възлизали на 6 млрд. евро.
Изчисленията показвали още, че офшорките с гръцко участие въртели около 500 млрд. евро.
Днек гръцкият президент Каролос Папуляс каза, че глобалната икономическа криза удря и по Гърция и тя се усеща най-вече от малкия и среден бизнес.
Папуляс заяви това пред участниците в годишната среща на конфедерацията на занаятчиите и търговците от страната, съобщават гръцките медии.
Той изразил убеденост, че банките ще съдействат за подпомагане на бизнеса, но поясни, че тази криза ще трябва да се преодолее от самия гръцки народ и че това трябва да стане възможно най-безболезнено.
За излизане от кризата ще помогнат и производствените инвестиции, които в известна степен са ограничени заради високите публични дефицити на страната, казал гръцкият държавен глава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *