Гърция е спряла международни онлайн плащания

Гърция е спряла международните он-лайн плащания считано от вечерта на 29 юни. Това се съобщава от Reuters,позовавайки се на нейни източници в гръцкото правителство.

Според агенцията, през целия ден са възможни единствено вътрешни банкови трансфери да се извършват в нея. В допълнение, банкоматите в Гърция няма да работят .В същото време Европейската комисия се съгласи с ограниченията, наложени в страната, независимо от факта, че те противоречат на споразуменията на ЕС относно свободното движение на капитали и работна ръка. Както бе посочено от Европейската комисия , в настоящата ситуация най-важният въпрос за обществен ред е да се стабилизира финансовата и банковата система в Гърция .

„Въпреки, че въвеждането на ограничителни мерки изглежда е необходимо днес, свободното движение на капитали трябва да бъде възстановено възможно най-скоро. Това е в интерес на гръцката икономика, еврозоната и Европейския съюз „, – каза Джонатан Хил. 5-ти юли е датата на която в Гърция ще се проведе референдум относно споразумението с международните кредитори.

По-рано правителството официално обяви спирането работата на банките в страната, както и въвеждането на дневен лимит за теглене на пари в банката от 60 евро на ден от един акаунт на човек в банката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *