Гърция и кредиторите ѝ ще постигнат споразумение, но социалното напрежение в страната няма да спадне

Гърция и кредиторите й ще постигнат споразумение, но социалното напрежение в страната няма да спадне, заяви за „Хоризонт“ гръцкият бизнесмен Плутархос Маридакис. По думите му, хората ще трябва да свикнат с новите икономически правила, според които правителството няма да си позволява толкова големи харчове, колкото преди кризата. В същото време то няма да позволи тройката кредитори да води страната, както предходните правителства.

Тъй като на Гърция се гледа като на инвестиция и на огромен пазар, няма да бъде позволено тя да излезе от еврозоната, смята гръцкият бизнесмен Плутархос Маридакис. Затова ще бъде постигнат компромис с кредиторите, като част от исканите от тях реформи ще бъдат изпълнени: Защото по никакъв начин не мога да повярвам, че самите хора от СИРИЗА са повярвали,че този популизъм , който звучи като предизборна кампания, е реална политика

Финансовата ситуация в страната бавно ще започне да се стабилизира, но не и социалното напрежение, коментира Маридакис: Хората не са цифри или проценти. Подобряването на финансовата политика на Гърция означава и промяна във всекидневието, а това създава социално напрежение, което е оправдано зло.

Постигането на споразумение с кредиторите и стабилизирането на държавните финанси ще доведе и до намаляване на напрежението в банковата система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *