Гърция разпродава – намаленията стигат 80%

Оферти за драстични намаления на цените на стоките се появиха по магазините в Гърция два месеца преди Коледните празници, съобщават гръцките вестници, цитирани от БТА. Намаленията стигат до 80%.
По-ниските цени са продиктувани от спадналия оборот на търговците, които се тревожат от от факта, че от началото на годината продажбите им са паднали с 40 %. Мрачни са също и очакванията им за очертаваща се по-дълбока рецесия в следващите месеци.
Предприетите от правителството в Атина антикризисни мерки, довели до строги икономии, свиха рязко покупателната способност на  потребителите, което пролича и от лошите резултати по време на летните ценови намаления.
Освен с големи намаления на цените, търговците се опитват да привличат купувачите с ваучери за пазаруване и с безплатни тридневни и петдневни пътувания до различни зимни центрове в страната, пише в. „Та неа“.
Изследване, цитирано от в. „Имерисия“, показва, че рязко е скочил броят на затворените магазини в Атина и че един от всеки пет в столицата от месеци насам не могат да намерят наематели.  По централните търговски улици пък наемите на магазините са паднали с 20 %. Още по-лоша е ситуацията в Солун и в другите големи градове.

 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *