Дават под наем театъра на Венеция срещу 30 хиляди евро на вечер

Прочутият в цял свят венециански театър „Ла Фениче“ (La Fenice) се отваря за частни празненства и партита. Отсега нататък ще бъде възможно наемането на театъра срещу 30 хиляди евро на вечер, съобщи вестник „Кориере дела сера“.

Въпреки недоволството на мнозина от факта, че един от най-авторитетните италиански театри по този начин се впуска в търговска дейност, директорът му Джанпаоло Вианело не вижда никакъв проблем в това.

„И други важни театри в Европа организират частни празненства. Важното е да се запази висок стил и качество“, каза той.

Театър „Ла Фениче“, собственост на кметството във Венеция, се управлява от едноименна фондация, чийто президент е кметът Масимо Качари.

Касите на Фондацията са доста изпразнени в момента – както заради съкратените държавни средства, така и заради намалелите частни дарения за театъра.

През 1996 той беше опожарен при пожар. Следосновна реконструкция театърът „възкръсна“ върху пепелта си.

За да се възстанови финансово, театърът започна да се предлага под наем. Само през 2007 от частни празненства, организирани в него, той успя да събере един милион евро.

В „Ла Фениче“ се организират кактосимпозиуми на индустриални групировки, така и ексклузивни партита на милиардери.

Неотдавна за личните си нужди го нае и Pepsi-Cola, която организирав салона на театъравечеря за 230 души.

Известният литературен агент от Бостън Esmond Harmsworth пък нае театъра за 40-ия си рожденден.

За да го отпразнува по незабравим начин, Harmsworth организира концерт на класическа музика в салона на театъра и вечеря с гигантска торта, от която излезе любимото му куче.

Във фоайето на театъра пък 200 гости се веселиха с диджеи, с музика от 70-те години и с момичета, танцуващи около пилони.

В салоните и фоайетата на театъра са се веселили на частни партита и служителите на компании като Nivea, Lancia, Citroen, Assicurazioni Generali.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *