Данни за външния дълг и бизнес климата в страната през седмицата

Днес приключва търговията с правата на ЦКБ Риъл Истейт Фонд АДСИЦ. Дружеството възнамерява да увеличи капитала си от 650 000 на 1 077 193 лева чрез издаване на 427 193 броя акции с номинал 1 лев и емисионна цена 57 лева.
За целта ЦКБ Риъл Истейт Фонд издаде 650 000 броя права с присвоен борсов код 5CKA.
В сряда Българска народна банка ще публикува данни за брутния външен дълг за януари 2009. През декември той отчете намаление от 616 млн. евро спрямо ноември и възлезе на 36,648 млрд. евро, или 108,4% от БВП за 2008 година.
За третия ден от седмицта е насрочено Общо събрание на акицонерите (ОСА) на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, което ще решава за разпределяне печалбата за миналата година, като за дивиденти са предвидени общо близо 7 млн. лв. (бруто), което прави по 12,5 стотинки на акция. Прогнзите на компанията миналата година бяха за разпределяне на дивидент от 11 стотинки на акция.
В сряда ще се проведе и ОСА на Корпоративна търговска банка АД, на което ще се гласува за увеличаване членовете на Надзорния съвет на банката оттрима на петима. Новите двама членове са граждани на Султаната на Оман.
Припомняме, че мажоритарният собственик Корпоративна търговска банка АД, Бромак ЕООД, сключи предварителен договор за продажба на 1 800 000 броя акции, представляващи 30% от капитала на банката.
Купувач по сделката ще бъде Бългериън Акуизишън Къмпани ІІ С.а.р.Л., Люксембург, чиито собственик е Държавният Общ Резервен Фонд на Султаната на Оман, койтое една от основните инвестиционни институции на правителството на Султаната на Оман.
Също в сряда Монбат ще обяви месечни резултати за февруари. През януари акумулаторният производител обяви спад от 50 на сто в продажбите си на годишна база до 9,7 млн. лв. и печалба от 1,1 млн. лв., или със 71% по-малко в сравнение с януари 2008.
Монбат прогнозира спад на продажбите от 54% на годишна база през първото тримесечие на настоящата година.
Последната дата за сключване на сделки с книжата на Статус Имоти АДСИЦ с право на участие в ОСА на компанията е 25 март, сряда. На него ще се гласува за сключване на договор със заинтересовано лице за покупка на право на строеж в недвижим имот.
В сряда Интерскай АД дебютира на БФБ – акциите на дружествто ще бъдат въведени за търговия с присвоен борсов код N0K.
Емисията на Интерскай е разпределена в 8 370 000 броя акции с номинал 1 лев. В момента мажоритарен акционер с 99,99% от капитала на Интерскай АД е Албена Холдинг АД. Мажоритарният пакет акции от капитала на Интерскай обаче ще бъде закупен от Албена АД за 22,6 млн. лв., съгласно решение на Общото събрание на акционерите (ОСА) на последното.
Новите акции от увеличението на капитала на Унифарм АД ще бъдат въведени за търговия на 25 март, сряда. Фармацевтичното дружество увеличи двойно капитала си от 500 000 на 1 000 000 лева със собствени средства.
Националният статистически институт (НСИ) ще изнесе данни за бизнес климата в промишлеността, строителството, търговията и услугите за март 2009 година. През февруари бизнес климатът се влоши с 3,3 пункта спрямо януари.
Българска народна банка ще публикува в петък данни за лихвената статистика за февруари.
В петък ще се проведе ОСА на ХД Дунав на което акционерите ще гласуват за дивидент от 400 000 лева от печалбата за 2008 (1,86 лева дивидент на акция).
На 27 март, петък, е последната дата за сключване на сделки с акциите на Експат Имоти АДСИЦ с право на участие в ОСА на компанията. На събранието акционерите ще решават за прекратяване на дейността на Експат Имоти АДСИЦ и обявяване в ликвидация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *