ДАНС подхвана брокера измамник Юлиян Цолов

Софийска градска прокуратура нареди на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) да събере данни за дейността на Юлиян Цолов в България, както и пълна информация за имущество и авоари, притежавани от Цолов и свързани с него лица.
Намерението е да се провери дали Юлиян Цолов е прал пари в страната от незаконната си дейност, съобщи “Фокус” като се позова на източници от прокуратурата.
Българският гражданин Юлиян Цолов беше задържан в Испания, където се укриваше от правосъдието под фалшива самоличност. Операцията по задържането му е резултат от няколкомесечно разследване на ФБР и ДАНС.
На 17 юли АФП съобщи, че испанската полиция е заловила бившия борсов посредник от Уолстрийт Юлиян Цолов, обвинен от американските власти в измама на клиенти на стойност от 400 милиона долара. Арестуваният българин е бивш служител на „Креди Сюис” (Credit Suisse). Той е бил заловен в град Марбела, област Коста дел Сол в Южна Испания, където се е опитвал да наеме или да купи луксозна къща.
Върховна касационна прокуратура наблюдава и ръководи работата по проверката в България. При потвърждаване на данните, ще започнат „процесуално-следствени действия и повдигане на задочно обвинение срещу Юлиян Цолов за „изпиране на пари”.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *