Данъчен шеф задържан при акция на ДАНС и ГДБОП

Директорът на дирекция „Събирания“ в НАП-Велико Търново бе задържан при спецакция на ДАНС и ГДБОП. Пламен Томов бе изведен от приходната агенция с белезници, съобщиха Дарик радио и „Фокус“.

Засега не е ясна причината за ареста, а директорът на НАП-Велико Търново Ивайло Здравков заяви пред журналисти, че има разпореждане да не се дават изявления по въпроса.По неофициална информация обаче става въпрос за данъчни измами.

Спецоперацията, която бе проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, започна около 8.30 ч. Очевидци разказаха, че униформени и цивилни полицаи са нахлули на втория етаж на ведомството. Достъпът до кабинетите е бил незабавно отцепен, започнало претърсване на помещенията и проверка на документацията.

При извеждането на Томов от сградата бяха изнесени и документи. Минути след това от сградата бяха изведениоще двама служители-мъж и жена.

Пламен Томов бе назначен за временно изпълняващ длъжността директор на НАП-Велико Търново, след като предишния ръководител на приходната агенция напусна. Той бе и един от кандидатите за директорския стол, но конкурсът бе спечелен от юриста Ивайло Здравков.

От прокуратурата и ДАНС все още няма официална информация.

Междувременно от приходната агенция съобщиха, че 42-годишна служителка на НАП-Пловдив ще бъде уволнена и предаденана прокуратурата заради данни за корупция.Инспекторатът на НАП е установил, че жената, работеща като главен специалист, еприемала пари, за да „оправдава“ здравно-осигурителния статусна граждани без дължимите вноски към бюджета да са били внесени.

До момента са събрани доказателства за 60 случая, в които служителката е възстановила незаконно загубени здравно-осигурителни права.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *