Да се разведеш в Щатите струва средно 20 000 долара

Средностатистическият развод струва 20 000 долара и това са само разходите по него – отделно едната страна трябва да плаща на другата издръжка.
Адвокатите вземат доста скъпо само за консултация.  В Далас адвокатите вземат средно по 291 долара на час. Много звезди като Сандра Бълок подадоха документи за развод точно там, заради политиката им при подобни случаи. Обикновено там се делят само имотите, без да се делят банковите сметки на отделните страни. Съдът рядко осъжда да се плаща издръжка, освен ако бракът не е продължил над 10 години. Дори и тогава издръжката рядко надвишава 5 000 долара на месец.
В Пенсилвания адвокатите вземат по 297 долара на час, а процедурата е дълга – може да продължи около 3 години.
В Сан Диего адвокатите вземат по 300 на час и около 80% от двойките, които нямат имуществени претенции един към друг се развеждат без адвокат – като представляват себе си в съда.
В Лас Вегас процедурата е много кратка и за това много хора отиват там, за да се разведат. Наричат града „фабрика за разводи“. Адвокатите вземат средно по 309 долара на час. Изисква се да сте граждани на щата само 6 седмици, за да подадете документи там.
Във Флорида таксата за подаване на документи е една от най-високите в страната 409 долара. Адвокатите вземат по 309 долара на час.
В Калифорния процедурата по развод трябва да приключи до 180 дни.
Ню Йорк има един от най-ниските проценти разводи в страната (7%). Там обаче двойките трябва да преминат през 6-месечен период на размисъл преди да започне делото. Адвокатите таксуват по 342 долара на час.
Най-скъпите разводи обаче са в Лос Анджелис. Таксата за подаване на документи е 400 долара. Адвокатите таксуват по средно 350 долара на час.
Едно „евтино“ дело струва между 40 000 и 80 000 долара на развеждащата се двойка и може да достигне до 75 000 – 150 000 долара за двойка от по-високата средна класа. За богатите цената със сигурност е над 150 000 долара.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *