Две нови застрахователни компании от ЕС са поискали да работят у нас през април

За месец април две застрахователни дружества от държави членки са нотифицирали Комисията за финансов надзор (КФН) за намерението им да извършват застрахователна дейност на територията на България, а едно застрахователно дружество е преустановило дейност, съобщават от регулатора.

Оттам уточняват че, към 30 април 2015 г. застрахователите от държави членки, нотифицирали КФН, че желаят да извършват застрахователна дейност на територията на Република България, са 489.

През месец април 16 нови застрахователни посредници от държави членки са нотифицирали КФН, че желаят да извършват дейност в България, а 4 са преустановили дейност. Към 30 април 2015 г. застрахователните посредници от държави членки, нотифицирали Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на Република България, са 1930.

От регулатора съобщават още, че няма нови застрахователи със седалище на територията на Република България, заявили намерението си да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС. През месец април общият брой на застрахователните дружествата със седалище на територията на Република България, заявили намерението си да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС, е 10.

От КФН уточняват също, че през месец април няма застрахователни посредници със седалище на територията на Република България заявили намерението си да извършват дейност на територията на други държави членки на ЕС при условията на свободата на предоставяне на услуги. Към 30 април 2015 г. общият брой на действащите застрахователни посредници със седалище на територията на Република България, заявили намерение да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на държави членки на ЕС, е 33.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *