Двойката евро/долар направи опит за понижение вчера

EURUSD            
 
Евро/долар направи опит за понижение вчера, до дъното 1.3449, но закри по-високо на 1.3547. На часовата графика може да се види, че цената се плъзна над второстепенната трендлиния на съпротива (в жълто), индикирайки възходяща корекция за тестване на горната граница на минорния възходящ канал. Основния сценарий остава низходящ, но фактът че цената отново е в препродажбена зона може да доведе до известна корекция нагоре. Най-близката съпротива е на 1.3625. Пробив над нея и нарушаване на второстепенния възходящ канал може да предизвикат по-нататъшен импулс нагоре, но като цяло двойката е все още в низходящ модел. След дълговия и финансов проблем на Гърция, трейдерите сега са загрижени за потенциален икономически проблем в Испания, който може да продължи натиска върху еврото в дългосрочен план. Първата подкрепа се вижда на 1.3500, чийто пробив може да доведе до бъдещ низходящ моментум за тестване на района на 1.3400.
 

 
GBPUSD
 
Паунд/долар имаше значителен низходящ моментум вчера, достигайки до дъно на 1.5188, но закри по-високо на 1.5263. Краткосрочните сигнали са неутрални, но основния тренд би трябвало да остане низходящ с техническа цел около психологическото ниво 1.5000 в дългосрочна перспектива и все още съм в мечешки модел за тази двойка. Обаче, индикатора CCI е в препродажбена зона и в посока нагоре на четиричасовата графика, предполагайки потенциална възходяща корекция за тестване на 1.5347 и горната линия на низходящия канал. Само нарушение на мечия канал би могло да се разглежда като сериозна заплаха за текущия низходящ сценарий, с тестване на 1.5560. Непосредствена подкрепа е 1.5188 (вчерашното дъно). Пробив под това ниво може да предизвика отслабване за паунда.
 

 
USDJPY
 
Долар/йена продължи низходящия си моментум вчера, достигайки дъно на 88.80 и затвори на 89.09 и направи корекция нагоре около 89.30 докато пишех този коментар. Този факт би трябвало да запази низходящия сценарий непокътнат с близка техническа цел около 88.50 преди целта 87.40, дори района на 85.00 в дългосрочен период. Краткосрочна съпротива е 89.50 като може да имаме по-нататъшна възходяща корекция за тестване на 90.50, но все още за предпочитане е низходящия сценарий на този етап.
 

 
USDCHF
 
Долар/франк не успя да продължи възходящия сценарий вчера. На четиричасовата графика можем да видим, че цената проби над триъгълника, но рязко се срина надолу и сега е обратно в зоната на триъгълника, сигнализирайки фалшив пробив, който може да доведе до известен низходящ натиск. Сигналите са неутрални в близка перспектива и мисля, че сме в неясна зона за търговия, но основните изгледи остават възходящи. Първата подкрепа е 1.0750-1.0700. Пробив под тази зона би трябвало да предизвика по-нататъшна низходяща корекция за тестване на района 1.0600.
 

 
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *