Двойката евро/долар продължи низходящия си импулс вчера

Технически анализ за 23.06.201009.38.AM

EURUSD

Eвро/долар продължи низходящия си импулс вчера. Сигналите остават низходящи в кратки срокове, но се нуждаем от последователно движение под 1.2240 за продължение на мечешкия натиск с тестване на 1.2150 и долната граница на основния възходящ канал (в синьо). Отбелязвам, че колкото по-дълго цената се движи вътре в основния бичи канал, възходящия корекционен сценарий остава валиден. Така че все още имаме противоречиви сигнали между краткосрочните и средносрочните прогнози. Цената се движи във второстепенния низходящ канал (в бяло) откакто не успя да остане убедително над съпротивата 1.2450 в понеделник. Нарушаване на този канал и движение над 1.2300-1.2350 може да ни отведе в неутрална зона в близка перспектива.

GBPUSD

Паунд/долар не направи ясно техническо движение вчера. На часовата графика можем да видим, че цената все още се бори около второстепенната трендлиния на подкрепа без ясна посока. Сигналите са неутрални в кратки срокове. Нуждаем се от последователно движение под второстепенната трендлиния за продължаване на низходящия натиск към 1.4600-1.4550 преди тестването на основната трендлиния на подкрепа. В посока нагоре, убедително движение над минорната трендлинния на съпротива (в червено) би могло да предизвика по-нататъшен бичи натиск към 1.4935, преди тестване на района 1.5000/50.

USDJPY

Долар/йена имаше низходящ моментум вчера. В допълнение към големия симетричен триъгълник, както се вижда на четиричасовата графика, имаме също и низходящ триъгълник, което показва възможни низходящи изгледи, особено ако цената пробие и се движи последователно под триъгълника с цел в района на 89.00. Първата съпротива е 91.00-91.20. Пробив над тази зона може да ни отведе обратно в неясна зона за търговия, като посоката също ще стане неопределена.

USDCHF

Долар/франк не направи значително техническо движение вчера. На четиричасовата графика можем да видим, че цената все още се бори около второстепенната трендлиния на съпротива (в бяло). Сигналите остават неутрални засега. Движение над второстепенната трендлиния на съпротива може да ни даде известно пространство за по-нататъшна възходяща корекция с тестване на 1.1170, дори 1.1245, но колкото по-дълго цената се движи в низходящия канал, основните изгледи остават низходящи. В посока надолу, 1.0920 си остава най-близката цел на мечките.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *