„Ден на здраве – ден на протест“

7 април е Международният ден на здравето. У настой се чества и като Ден на здравния работник. Под наслов „Ден на здраве – ден на протест“ в почти всички градове на страната лекарите ще проведат предупредителни протестни действия. Медиците ще носят протестни лентички и ще спрат работа за няколко часа по различно време на деня.
В областите Благоевград и Монтана лекарите няма да приемат пациенти от 12 до 13.30 часа. От 10 часа във Видин ще се проведе протестен митинг в болницата, а лекарите от Русе ще излязат на символичен протест пред сградата на хирургичния блок. В Разградска област символично, с лентички на реверите, ще стачкуват само лекарите в засрашената от закриване общинска болница в град Кубрат. Лекарите в Габрово също ще носят лентички с надпис „7 април – ден на протест”. В Силистра лекарите ще спрат работа в 12 часа и по спортни екипи ще излязат извън града. В Пловдив лекарите спират работа от 12 до 13 часа, там се отлагат плановити операции и плановият прием в болниците. В Хасково и Харманли медиците организират шествие по главните улици, а в Каварна ще почистват двора на болницата от 10 до 11 часа. В Сливен личните лекари няма да издават никакви документи, няма да има планов прием в болниците, отлагат плановите операции и обявяват ден на отворените врати в болницата. Там лекарите организират и авторали. Във Велико Търново от 13.30 часа лекарите ще пукат балони на площада в центъра на града.
В столицата няма да има затворени лекарски кабинети. Вместо това ще се проведе дискусия по проблемите на здравната реформа.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *