Депутатите отхвърлиха президентското вето за отпуските

Социалният министър Тотю Младенов призова всеки работник, чийто работодател не го пуска в отпуск, да се обърне към Главната инспекция по труда
Народните представители отхвърлиха ветото на президента Георги Първанов върху промените в Кодекса на труда, предаде Дарик радио. Според предложените промени натрупаните отпуски трябва да се използват до края на следващата година, а тези, които не бъдат взети, да „изгорят“. Социалният министър Тотю Младенов призова всеки работник, чийто работодател не го пуска в отпуск, да се обърне към министерството чрез Главната инспекция по труда. „С тази норма искаме да сложим ред, за да могат хората да ползват това, което им се полага, което е извоювано от синдикатите за ползването на отпуската, за да си възстановят силите“, каза министър Младенов.
Опозицията определи промените като антисоциални и противоконституционни. „От право отпуската се превръща в грях. Просто за съжаление кризата е едно удобно алиби за провеждането на антисоциални действия.“, коментира депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *