Десетки загинали при взрив в китайска мина

Трийсет и един души загинаха при станалата по-рано днес експлозия в каменовъглена мина в провинция Хейлонцзян в североизточен Китай, съобщи Франс прес, цитирайки най-новите данни, оповестени от националната телевизия.
Според местните власти в момента на експлозията в мината са работели 528 души. Повечето успели да излязат. Спасителните екипи открили 31 тела. 82-ма миньори все още са блокирани под земята на дълбочина близо 500 метра и съдбата им е неизвестна.
Мината е собственост на компанията „Лонмей Майнинг“, в чийто филиал в Хейлонцзян работят 88 000 души. Компанията е сред 520-те най-големи държавни компании в Китай.
При аварии в общо 16-те хиляди мини в Китай миналата година по официални данни са загинали над 3200 души, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. От началото на година средно на ден в мините в Китай загиват по 6 души, посочва Асошиейтед прес. Повечето от злополуките се обясняват с неспазване на изискванията за безопасност на труда, липса на вентилация и противопожарно оборудване.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *