Деца загинаха при опит да сглобят самоделна бомба в Крумовград

© Снимка:БГНЕС

Тримомчета на 15 и 16 години загинаха вчера при опит да сглобят самоделна бомба. Момчетата са възпитаници на Центъра за социални грижи в Крумовград, където живеят 25 деца.
Тримата тийнейджъри са внесли взривното устройство в една от стаите на центъра. Опитали се да го съединят, но то избухнало. Едно от момчетата загинало на място, а друготопочинало по-късно. След операция е починало и третото дете. Причината са множеството травми, които е получило, съобщи директорът на болницата вКърджали д-р Тодор Черкезов.
Инцидентът е станал към два и половина следобед. За момента не е ясно как момчетата са внесли с сградата материалите за бомбата, нито каква е мощността на взрива.
ВКрумовград се очаква екип на ДОТИ – София. В града дойдоха и семействата на загиналите момчета. Теса от района на Момчилград и Крумовград.
Тази вечерна мястопристига екип отпсихолози от социалото министерство, които в следващите дни ще разговарят с децата от дома ис възпитателите.От пресцентъра на министерството съобщиха още, че министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, заместник-министърът Валентина Симеонова и изпълнителният директор на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабанисъщо са заминали за Крумовград.
Според местни хора, това е първият подобен инцидент от 20 години насам.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *