Джак Ма и Уорън Бъфет инвестират в бразилска компания

Джак Ма и Уорън Бъфет инвестират в бразилска компания .Контролираната от Alibaba и Джак Ма Ant Financial се е съгласила да придобие дял в бразилската компания за онлайн разплащания StoneCo Ltd., след като от компанията обявиха цените, на които ще се листва на борсата следващата седмица.

Резултат с изображение за Джак Ма и Уорън Бъфет

Това се случва само няколко дни, след като и инвеститорът Уорън Бъфет също обяви желание да увеличи дела си в бразилска стартъп компания, информира Bloomberg, информира profit.bg.

Бизнес моделът на StoneCo. е подобен на този на Square на Джак Дорси. Компанията планира да предложи на инвеститорите 54.9 млн. акции следващия четвъртък и да набере до 1.26 млрд. долара от първичното си предлагане.

Ant Financial планира да инвестира 100 млн. долара в акции на StoneCo., като това ще се осъществи до 30 дни след IPO-то.

Контролираната от Бъфет Berkshire Hathaway Inc. също планира да закупи 14.2 млн. акции от първичното публично предлагане, с което да увеличи дела си в компанията.

Madrone Capital Partners, която управлява средства на наследниците на империята Walmart Inc., планира да закупи 2.4 млн. акции, след като към момента вече притежава 6.21 млн. акции, отговарящи на 9.3% от капитала на компанията.

StoneCo. е поредната бразилска компания за онлайн разплащания, която осъществява първично публично предлагане тази година. PagSeguro Digital успя да набере 2.6 млрд. долара през януари, което в началото на 2018 г. бе най-голямото IPO от Snap през 2016 г.

По-рано тази година друг китайски гигант – Tencent Holding, обяви, че се е съгласил да придобие дял в стартъп компанията за кредитни карти Nubank.

Другите по-известни акционери в StoneCo са фондът на милиардера Жорже Пауло Леман 3G Capital, както и бившият шеф на централната банка на Бразилия Арминио Фрага, който планира да продаде дела си по време на IPO-то.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *