Дженерал мотърс не успя да избере купувач за Опел и Воксхол

Съветът на директорите на американския автомобилостроителен гигант Дженерал мотърс (General Motors) не успя да постигне единодушно решение при избора на купувач за европейското си подразделение, което включва германската компания Опел (Opel) и британската Воксхол (Vauxhall).
След като на заседанието, което се проведе вчера, ръководството не успя да стигне до единодушно решение, Дженерал мотърс планира през следващата седмица да продължи консултациите с двамата кандидати – канадската компания Магна (Magna) и белгийския холдинг Ар Ейч Джей интернешънъл (RHJ International) .
По същото време ще се проведе и още един кръг преговори между американската компания и правителството на Германия, което има решаващ глас за продажбата на Опел. Според информацията, с която Лондон разполага, Дженерал мотърс се опитва да получи от Магна повече пари за заводите на Опел.
Преговорите между американския гигант и Берлин са изправени пред сериозни предизвикателства. Германското правителство посочи ясно, че предпочита предложението на Магна, в което участва и руската кредитна банка Сбербанк. Дженерал мотърс обаче посочи, че предпочита Ар Ейч Джей интернешънъл, тъй като офертата на Магна създава опасност патенти и друга интелектуална собственост на американския автомобилостроител да попаднат в ръцете на конкурентни компании.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *