Дигитална банка Aion – банка използваща изкуствен интелект

В Белгия стартира дигитална банка с абонаментен модел, която обещава да използва AI, за да помогне на клиентите да увеличат спестяванията си.Дигитална банка Aion – банка използваща изкуствен интелект.

Резултат с изображение за „банка Aion“

Наречено Aion , новото предприятие е най-новата итерация на Banca Monte Paschi Belgio, който гигантът на частния капитал Warburg Pincus купи от италианската Banca Monte dei Paschi миналата година.

Aion използва обикновен абонаментен модел, като намалява различните такси, начислени от други банки, вместо това прибирайки 19 евро месечно плащане за “редовно членство”.

Войчех Собирайдж, изпълнителният директор на предприятието, каза:

Aion е на мисия да промени начина, по който се извършва традиционното банкиране. Вместо да се опитва да продава повече продукти на клиента и да увеличи максимално печалбата си на клиент, Aion начислява фиксирана абонаментна такса, така че да свършим цялата трудна работа за вас, нашите потребители.

Резултат с изображение за „банка Aion“

В допълнение към обичайните банкови услуги, Aion разработи базиран на AI инструмент, наречен MoneyMax, предназначен да помогне на хората проактивно да се грижат за ежедневните си разходи чрез намиране на най-добрите сделки за домакински разходи и най-високите лихвени проценти за техните спестявания.Дигитална банка Aion – банка използваща изкуствен интелект.

Банката също така предлага ETF продукт и лична корсиежна услуга на базата на чат за всички свои редовни членове.

Даниел Зилберман, ръководител на Warburg Pincus Европа, спомена:

Ние сме заделили значителни финансови ресурси за Aion, което надвишава онова, което беше привлечено преди това от която и да било банка-претендент при стартирането.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=EAejxt8kYP0&feature=emb_logo

“В крайна сметка, успехът на всяка технологична компания за финансови услуги се измерва с качеството на нейния продукт, технология и управление – и в това отношение вярваме, че подкрепяме най-доброто.”

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *