Димитър Димитров: Цените по Северното Черноморие са непроменени

Това съобщи Димитър Димитров, председател на Браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите – регион Североизточна България, цитиран от Агенция „Фокус“.
Предварителните записвания продължават и в момента. При цените за ранните записвания се ползва висока отстъпка, която през първите месеци на годината е стигала до 20%. Все още при предварителните записвания за летни почивки клиентите могат да ползват от 10 до 15% отстъпка в отделни хотели. Икономическата криза се е отразила сериозно на туристическия бранш, но на пазара са останали само добрите хотелиери.„Обслужването по Северното Черноморие е на отлично ниво, хотелските бази също са добри. Кризата отся добрите хотелиери и непрофесионалистите и неквалифицираните кадри са отделени”, коментира Димитров.
Интересът за почивка на море през празничните дни е само от страна на българските туристи. Записванията са по-ниски от тези, регистрирани през празничните дни по Великден и Гергьовден. В момента масово българските туристи търсят цени от 120 до 200 лева за тридневен пакет с осигурена храна. Цените, които се предлагат по Северното Черноморие, са много различни за категорията на обектите в отделните морски градове.
Най-вероятно през месеците юли и август, когато в Албена, Кранево и Балчик няма свободни места, да бъдат обявени само цени на рецепция. „Това може да доведе евентуално до някакво увеличение, но в момента промяна на цените няма. Напротив, дори има цени, които вървят надолу най-вече при заведенията за хранене. В някой заведения в курортните цените са по-ниски от тези при заведенията за хранене в градовете”, каза още Димитров и добави, че предложените цени за абитуриентите също са изключително приемливи тази година

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *