Директорите и мажоритарният акционер на КТБ обжалват несъстоятелността й

Изпълнителните директори на Корпоративна търговска банка (КТБ) и мажоритарният й акционер „Бромак“ ЕООД обжалват решението на Софийски градски съд (СГС) за откриване на производство по несъстоятелност на банката. За това съобщава Менко Менков – адвокатът на ръководството и мажоритарния собственик на КТБ.

Директорите и „Бромак“ са внесли днес жалба пред Софийския апелативен съд, с която оспорват решението на СГС от 22 април за несъстоятелността на КТБ, а не само началната дата на нейната неплатежоспособност.

Припомняме, че с претенции към датата са Българска народна банка и Софийска градска прокуратура.

Припомняме, че с претенции към датата са Българска народна банка и Софийска градска прокуратура.

„Продължаваме да разчитаме на справедлив съдебен процес, на безпристрастен и независим български съд по случая КТБ“, коментира адвокатът в съобщението до медиите.

Менко Менков изразява надежда, че подадените двежалби няма да изчезнат от съда, както и че ще бъде преустановена порочната практика „в СГСда изчезват депозирани при тях документи на встъпилите в делото акционери на КТБ АД“.

„Във връзка с това сме изискали с наша изрична молба от 27 април от председателя на съдебния състав да извърши проверка и да предприеме мерки за прекратяване на тази практика, която вече се превръща в постоянна“, посочва Менко Менков.

Той уверява, че изпълнителните директори на КТБ и мажоритарният й акционер „Бромак“ ЕООД ще продължат да търсят „единствено и само със законни средства съдебна защита на своите законни права и интереси, както и на правата и интересите на вложителите, акционерите и кредиторите на банката“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *