Дмитрий Полонски: Властите на Украйна сами да си напечатат един трилион гривни и да си купят с тях бонбони

Вицепремиерът на Крим Дмитрий Полонски предложи на властите на Украйна сами да си напечатат един трилион гривни и да си купят с тях бонбони, съобщава агенция „Криминфо“, публикува blitz.bg.

Репликата му е по повод на изявлението на премиера на Украйна Арсений Яценюк, че Киев възнамерява да поиска от Русия над един трилион долара за анексирането на Крим и интервенцията в Донбас. Той добави, че украинските власти са готови за „юридическа война“. Но след изявлението му пресслужбата на премиера уточни, че посочвайки сумата за компенсациите, Яценюк е имал предвид един трилион гривни, които се равняват на около 46 милиона долара.

Нека да измислят някаква хартийка, а ние със Сергей Валериевич Аксьонов сме готови да сложим подписа си“, каза Полонски, коментирайки изявлението на Киев за намерението да поиска от Русия над трилион гривни „за анексирането на Крим и интервенцията в Донбас“.

Вицепремиерът посъветва президента на Украйна Петър Порошенко да си купи с тези пари бонбони, „защото и фабриката скоро ще спре да работи. Става дума за сладкарската компания „Roshen“, чиито собственик е Порошенко.

На свой ред лидерът на републиката Сергей Аксьонов отбеляза, че ръководителите на Украйна имат безгранична фантазия и не е възможно да се прогнозира „какво ще предложат утре“. Но подчерта, че „никой няма да дава никакви трилиони на никого“.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков също се изненада от плановете на Украйна да иска един трилион за Крим и Донбас. „Крим е територия на Русия. Донбас е територия на Украйна. Какво общо има един трилион с всичко тава? Не е ясно“, отбеляза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *