Доверието на инвеститорите в Германия скочи най-много от 2006 г.

Доверието на инвеститорите в Германия скочи до най-високото си ниво от повече от три години през август, след като стимулите на правителството и повишаващия се експорт изваждат най-голямата икономика в Европа от рецесията.

Германският ZEW Институт каза, че неговият индекс на очакванията на инвеститорите и анализаторите се е повишил до 56.1 пункта през август от 39.5 пункта през юли. Икономистите очакваха индексът да напредне до 45 пункта. Проучването, което има за цел да прогнозира развитието за следващите шест месеца, приключи вчера.

Германската икономика се е разширила с 0.3% през второто тримесечие, показа отчет от миналата седмица, като донесе края на най-лошото понижение от Втората световна война насам, по-скоро, отколкото се прогнозираше. С нарастването на експорта и стимулите на правителството, които подкрептят харченето в страната, възстановяването може да се забърза. Германският основен борсов индекс DAX е нараснал с 41% от 5 март насам.

Третото тримесечие би трябвало определено да бъде по-добро от второто и анализаторите вярват, че ще започне продължително възстановяване. Би трябвало да видим подобрение на ZEW за остатъка от годината, но то няма да бъде бъде бързо, добавят те.

ZEW индексът на текущата икономическа ситуация скочи до минус 77.2 пункта през август от минус 89.3 пункта през юли. Икономистите очаквахга покачване до минус 85. Икономическото министерство в страна каза че прогнозата му за свиване на икономиката с 6% тази година може да се окаже твърде оптимистично.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *