Доган: България е в отбор ”С” на ЕС. Сидеров: ГЕРБ ще последва НДСВ

Доган обвини кабинета „Борисов“, че нацията няма дефинирани приоритети, най-вече икономически, за развитие на страната от гледна точка на Европейския съюз. „България е на път да стане част от отбор „С“ на ЕС“, каза Доган на форум в София, организиран от Института по теория и практика на лидерството „Стефан Стамболов“, съобщи Дарик радио.
В анализа си той заключи: „Европа съвсем негласно и то само през последните няколко месеца стана отбор „А“ и отбор „В“. Дори сега бюджетът на Европа е съобразен с два тима – първи тим, втори тим. На път е Европейската комисия да предложи още едно равнище – отбор „С“ и в този отбор ще попаднем ние, евентуално“.
По думите му страната няма стратегическа визия за развитие като част от европейските реалности, нито ясни национални приоритети. „Ние сме част от едно огромно цяло и се налага съвсем друга методология за изграждане на визия за страната“, каза още лидерът на ДПС.
Ахмед Доган допълни, че когато се говори за стратегиите за развитие на България, интелектуалният елит дължал изключително много на гражданското общество в страната. „Пета година сме вече в ЕС. Преди това се оправдавахме, че визията за развитие на България е да влезем в НАТО, след това в ЕС“, посочи лидерът на ДПС. И допълни, че сега всичко, с което свързваме с еврочленството, били различни облаги на ЕС – „или да получаваме някакви дотации, или да си градим инфраструктурата“.
Междувременно в своя декларация от парламентарната трибуна лидерът на „Атака“ Волен Сидеров каза, че управляващата партия е застрашена от срив като този на НДСВ. „Ако политиката в България не се обърне, ако данъчната система не започне да работи за гражданите, а не за едрия капитал, ако не се прекратят договорите с чуждите монополи, които източват парите на България, то сривът на ГЕРБ ще бъде гарантиран така, както стана и с НДСВ“, предупреди Сидеров.
Той посочи, че по Конституция България е социална държава, а това означава да не бъде разслоена на много бедни и малко богати, а да има баланс на доходи и стандарт на живот сред всички българи. „Картината далеч не е такава след две години управление на ГЕРБ“, категоричен бе лидерът на „Атака“, който до неотдавна подкрепяше управляващите, цитира го БТА.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *