Доган поиска антикризисно правителство

Лидерът на ДПС Ахмед Доган прогнозира пред русенски журналисти предстоящ нестабилен следизборен период от 6 до 12 месеца, предаде БТА.
Той оцени, че никоя политическа сила не иска да се ангажира с търсене на изход от кризата и че трябва да се намери формула – „дали програмно или антикризисно правителство – ще се търсят идеи“, каза Доган.
За възможността за коалиционно управление между БСП и „Атака“ Ахмед Доган заяви, че в политиката няма твърди принципи на забрана и предизборните ограничения не вършат работа. Животът е по-силен от декларациите, посочи Доган. Той допълни, че България ще има правителство, като са възможни и предсрочни избори, но кабинетът трябва да бъде за стабилизация надържаватапо време на кризата с адекватна стратегия за устойчивост. В разговора в Русе Доган специално се спря върху проблемите и сложността на световната криза, но подчерта, че у нас тя се усеща в по-скромни размери, което според него показва, че правителството си е свършило работата.
Устойчиво правителство между ДПС и ГЕРБ е революционна идея, която на тази етап се приема несериозно, каза със смях Ахмед Доган. Той смята, че левицата ще се представи добре на изборите, на този предизборен етап я вижда като първа политическа сила, но е съществено всяка партия да се отнесе сериозно към евровота, който сега като че ли се подценява.
„Идеите за нов възродителен процес са в пространството не от вчера, през последната година те се завъртяха няколко пъти в медиите и на различни други равнища, това породи опасения в част от населението и аз намерих за необходимо да отговоря“, каза в отговор на журналистически въпрос лидерът на ДПС по повод на свои изказвания от преминалите митинги.
Ахмед Доган, кандидати за евродепутати от ДПС и част от партийното ръководство разговаряха с актива си и с населението в общините Русе, Ветово, Две могили и Сливо поле.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *