Дойче банк съкращава 1900 работни места

 
От 1900-те закрити позиции 1500 ще бъдат в инвестиционния отдел на банката, който е най-чувствителен към промените в конюнктурата.
„Промяна на културата в инвестиционната банка е задължителна“, заяви в телефонна конференция Аншу Джейн, един от двамата собственици на банката. Той говори и за необходимостта възнагражденията на служителите и на акционерите да станат „поносими в дългосрочен план“.
„Трябва да определяме размера на нашата инвестиционна банка в зависимост от развитието на положението на пазарите“, допълни Джейн, който е от британско-индийски произход. Той същевременно похвали „отличната платформа“ на инвестиционния отдел на банката, който възнамерява да остане един от най-добрите в света.
Съкращаването на работните места трябва да позволи да се спестят 350 милиона евро. А интегрирането на Пощенска банка, което вече е в ход, ще допринесе за спестяването на 500 милиона евро от планираните общо 3 милиарда евро.
След съобщението цената на акциите на Дойче Банк се повиши с 1,85% до 25,30 евро към 12,23 ч по Гринуич.
Дойче банк предвижда също така промени в модела си на дейност и иска да продължи да съкращава рисковите си активи. Мерки за намаляване на тези активи с 29 милиарда евро и за засилване на собствените капитали са в процес на подготовка, заяви Джейн.
Банката ще разкрие още подробности около новата си стратегия през септември, допълва БГНЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *