Домашен арест за Алексей Петров, големият октопод потъна в мътни води

София /КРОСС/ Алексей Петров излиза от ареста и ще бъде под домашен арест. Това реши Софийски апелативен съд, който близо два часа мотивира отмяната на най-тежката мярка „задържане под стража“ на най-коментирания арестант през последните месеци, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. След задълбочен анализ на всички обвинения Апелативният съд стигна до заключението, че те са разколебани.
Според съда това важи за обвинението срещу Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров – Хамстера / т. нар. „малък Октопод“/ за организирана престъпна група. Според съда става дума за дейност в периода 2004 – началото на 2010 г., като между тримата има организирана връзка, която представлява организирана престъпна група. Между тримата обвиняеми има и бизнес отношения, става ясно от показания на различни свидетели, някои от които са работели за тях или ползвали услугите на Марчело Джотолов за събиране на просрочени задължения.
Съдът прецени за необосновано предположението, че Алексей Петров е разгласил държавна тайна. Разколебано е и обвинението за изнудване на свидетеля Георги Цветанов. Силно разколебани са изводите, че Петров е въздействал със сила на Цветанов. Не е разколебано единствено предположението за заплаха с насилие срещу свидетеля Валентин Шотев заради спорен имот на столичния булевард „Черни връх“.
Апелативният съд прие и становището на СГС, че не са налице достатъчно доказателства Алексей Петров да е организирал и ръководил престъпна група от 8 лица за период от 12 години /т.нар. „голям Октопод“/, каквото беше едно от първоначалните обвинения.
Решението бе приветствано с аплодисменти от поддръжници на Алексей Петров в съдебната зала. Самият той се въздържа от коментари на излизане от залата, само вметна, че първото му интервю ще бъде за Сашо Диков.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *