Дончева: Цецко Цветанов има сериозни интереси с „Булгартабак”

Вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов има интереси, свързани с „Булгартабак“.

Това заяви в предаването „Сеизмограф“ по bTVлидерът на „Движение 21″Татяна Дончева. „Цветанов атакува директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, защото иска да го махне и да си сложи свой човек. Той (бел. ред Цветанов) и Станимир Флоров, когото гласи за главен секретар на МВР – тъй наречените кумец и кръстник, които са и съседи“, допълни Дончева.

По думите й няколко фигури от БСП – Корнелия Нинова, Кирил Добрев и Румен Петков тръгват на война сТанов. „Цветанов не е далеч от интереси в „Булгартабак“ през негов стар приятел Христо Лачев и тютюневото лоби в БСП дава странно рамо. Бившият вътрешен министър Румен Петков има прекрасни отношения със сегашното правителство и особено с Цветанов, имат общи активности по отношение на мотокроса, „Формула 1″ и реализирането на едни пари там“, каза още Дончева.

Според нея изкачването на Цветанов в йерархията на МВР се дължи на Александър Петров, бивш шеф на кабинета на Румен Петков.

Юристката обвиниМВР, чене прави разлика между шоу и борба с престъпността. При тях всичко билобезкраен екшън в холивудски стил.

Лидерът на ДПСАхмед Доган има аспирации към властта и истинските отношения на сегашната власт с него съвсем не са тези, коитоДоган и властта твърдят, коментира още лидерът на „Д21″.

Банката на Доган – „Корпоративна банка“, която влезе мощно по времето на НДСВ в банковия сектор, се разви много добре по време на тройната коалиция и се разбра, че половината от парите на държавните фирми и сега са там, което означава, че днешното управление на държавата е в прекрасни отношения с лидера на ДПС, мотивира се Дончева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *