Дончев: България трябва да е с готови проекти за следващия програмен период

София /КРОСС/ България трябва да е с готови проекти за следващия програмен период. Това каза министърът по управление на европейските средства Томислав Дончев в сутрешния блок на БНТ „Денят започва“. „Ако запазим темпа, ще успеем да догоним себе си. Всяка от институциите трябва да си върши работата, да компенсираме закъснението си“, каза Дончев.
По думите му, следващата година е решаваща за размера на европарите, които ще искаме за следващия програмен период. „2011 година е критична, защото ако нямаме добър темп на разплащане, ще започнем да губим пари. Затова това, което ще се случи, е един от факторите колко пари ще получи България за следващия програмен период“, обясни министърът.
Дончев съобщи, че един от дебатираните въпроси на последното му посещение в Брюксел е дали бизнесът, в ролята му на бенефициент, трябва да дава подкрепа. Дончев обаче обясни, че средният и малкият бизнес в България все още се нуждаят от подкрепа. Тя ще бъде дадена чрез инструмента за безвъзмездно плащане „Джеръми“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *