Доходите на хората в САЩ остават без изменение през юли, но потреблението нараства

Правителственият доклад от петък показва, че хората не са спечелили повече пари през юли, но са направили малко повече разходи.
Търговският отдел докладва, че доходите на физическите лица остават непроменени през юли. Икономистите очакваха доходите на физическите лица да се увеличат с 0.1% според оценката, публикувана в Briefing.com.
Личните доходи нараснаха с 1,4% през май и след това спаднаха с 1.1% през юни в резултат на стимулиращите мерки от страна на правителството и американския закон за възстановяване и инвестиции.
Като изключим ефектите от стимулиращите мерки, доходите на физическите лица са по-малко променливи през последните три месеца.В същото време потреблението от страна на физическите лица нарасна с 0.2% в съответствие с очакванията. През юни личните разходи нараснаха с ревизираните 0,6%.
Основният измерител на инфлацията, така нареченият базов ценови индекс, който изключва променливите цени на храните и енергията, нарасна с 0.1% през юли в съответствие с очакванията на анализаторите.
Независимо от факта, че заплатите не се повишават, потребителите се опитват да спестяват пари след края на рецесията.Личните спестявания като процент от личния разполагаем доход са били 4,2% през юли в сравнение с 4,5% през юни.

CNN
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *