До 150 лева глоба, ако караш без паспорт на газовата уредба

От 50 до150 лв. може да бъде глобен шофьор, който управлява автомобил на газ, без да носи паспорта на уредбата. Това съобщи шефът на Пътна полиция Антон Антонов. Той бе привикан в транспортната комисия на парламента да обясни защо е предизвикана паниката с пререгистрацията на колите на газ.

Регистрираните в момента автомобили, които имат газови уредби, няма да се пререгистрират задължително. Това ще става поетапно при препродажба, стана ясно от обясненията на Антонов. Тези хора, които са монтирали уредбите си преди март 2014 г., могат спокойно да карат така и няма да бъдат глобявани, обясни той. Просто трябва да носят изрядни документи за бутилката.

Задължително ще се регистрират в талона газовите бутилки, монтирани след март 2014 г. Това ще става, като след монтажа се мине специален технически преглед и с документите от него ще се подменя големият талон на автомобила.

Хората, които нямат паспорт на газовите си уредби, също ще трябва да минат преглед и да подадат декларация, за да нямат проблеми с пътните полицаи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *