До 2020-а ще има 26 трлн. устройства, свързани в Интернет на нещата

Саймън Сигърс, генерален директор на ARM Holdings даде ексклузивно интервю от Computex, в Taiwan Design Center за Bloomberg ТВ в Хонконг, цитирано от България он еър.

Той посочи като общ тренд свързаността на мобилното устройство към други неща – монитори за здравен статус и всякакви уреди в дома. Подчерта и силното развитие на екосистеми от приложения, създадени от Apple и други производители. Сигърс посочи и продължаващото развитие на тренда при Интернета на нещата.

Очаква се до 2020 да има 26 трлн устройства, свързани в Интернета на нещата – концепцията от 1999, родена в MIT, свързване на устройства в Интернет, събиране на данни, обмен на данни отвсякъде и след това обработката им офлайн, в облака.

Започват да се появяват много евтини устройства с микропроцесори, интегрирари със сензори и безжична свързаност, които се включват към най-различни уреди, обясни Сигърс. Това може да са сензори, инсталирани по паркинги, така че да откриете къде сте си оставили колата, или в лични вещи, така че да следите здравето си.

„ARM Holdings е насочен към енергийната ефективност. Искаме процесите да текат в устройства с размер на прашинка, интегрирани в сензори с безжична връзка и масово разпространени“, каза още в интервюто си Саймън Сигърс.

Той обяви, че очаква ръст в лицензирането във второто полугодие. „Процесът на лицензиране е много силен от много тримесечия. Виждаме това като дългосрочен индикатор за стабилността на нашия бизнес“, добави Сигърс.

ARM Holding е британска компания, основана през 1990. Има 2000 служители.Дизайнерските й центрове са в Швеция и САЩ. ARM чипове има в 80% от цифровите фотоапарати. Компанията ще отвори в Тайван първия азиатски център за проектиране на CPU в Азия.

На 2 юни 2014 ARM Holdings обяви откриването на нов CPU Design Centrer в Тайпе, първият в Азия. Ще работи по Contex-М сериите за интегриране в Интернета на нещата, устройства за носене и ембеднати приложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *