До 6000 лева премии за общински шефове в Пловдив?

Възможността ръководителите на 15 от дружествата, собственост на община Пловдив, да получат солидни премии до 20% от годишните си заплати, вероятно ще породи сериозен дебат на предстоящата общинска сесия, съобщи Радио Пловдив.
Справки в отчетите показват, че може да се достигнат суми от порядъка на 6000 лева.
В предложението на заместник-кмета по икономиката Александър Константинов са оставени многоточия срещу ръководните екипи на дружествата, за да гласуват съветниците какъв бонус да получат те. Вариантите са от 5 до 20 процента от начислената заплата за 2008-а, но според Константинов всички е добре да получат равен дял от порядъка на максимум 10%. Това трябва да е и таванът според председателя на общинския съвет Илко Илиев, който се обяви за занижаване на премиите, наречени тантиеми. Те ще се начисляват само в печелившите дружества, а за 7 от тях бонуси няма да има. Премии обаче ще вземат шефове на бордове, някои от които са сменяни 2 или 3 пъти за една година. Такъв е случаят с „Общинска Охрана”.
Максималната тантиема може да получи доктор Надежда Крумова от болница „Свети Мина”, тъй като заплатата й за 2008-а е била над 30 хиляди, а здравното заведение отчете 164 хиляди лева печалба. 20% бонус за Крумова, която е все още временно начело на болницата, ще й донесат близо 6300 лева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *