Драгомир Стойнев: Има възможност за още приходи в Бюджет 2010г.

© Снимка:BGNES
Народният представител от „Коалиция за България“ Драгомир Стойнев

Има три пункта, които не са забелязани от управляващите като възможности за увеличаването на приходите в бюджет 2010. Това заяви в предаването „12+3“ народният представител от „Коалиция за България Драгомир Стойнев. Първо, БСП счита, че в номинално изражение Брутният вътрешен продукт/БВП/ ще достигне 66 млрд.лева, т.е. икономическият растеж ще бъде около 0%. “ Управляващите обаче залагат негативен икономически растеж от -2%. В двата случая разликата в приходите е от 760 млн.лева.“, каза Стойнев
Втората възможност е ако управляващите се откажат от 2% намаление на осигурителната тежест. Има няколко причини, поради които от БСП са против това решение. Първата причина е, че спорде Стойнев тези 2% се равняват приблизително на 400 млн.лева, като управляващите твърдо заявяват, че това е помощ за бизнеса. „Не виждам как една фирма ще бъде подпомогната, тъй като средната сума, с която ще бъде облекчена е 61лв. на месец“, каза Стоянев. Според него тази мярка е изключителна опасна за самия модел на осигуряване в страната. Това означава, че моделът ще се утежни и че ще се върви към смяна на модела.
Третият пункт са допълнителни 100 млн.лева, които могат да дойдат от продажбата на държавната квота за вредни емисии, каза Драгомир Стойнев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *