ДСБ призова ГЕРБ да направи нов план за излизане от кризата

Лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че няма обрат в противодействието на кризата и тя продължава да се развива, а с нея и престъпността. По думите му в програмата на ГЕРБ, насочена към възстановяване доверието на ЕС и развитие на инфраструктурните проекти няма напредък, а само коригиране на срокове.

ДСБ призова управляващите да направят нов план за излизане от кризата и предложиха своето съдействие. България няма да излезе от само себе си – така, както вредно започнаха да си мислят ключови представители на ГЕРБ, добави Иван Костов. По повод заявката на премиера Борисов за сваляне с 0,5% на ДДС, както той беше посъветван в Израел, Иван Костов заяви, че не е работа на г-н Нетаняху да коментира българските данъчни закони и не е работа на чужд министър-председател на съветва българския министър-председател какво да прави с данъците. От ДСБ смятат също, че липсва кураж у определени министри да бъдат разкрити докарай злоупотребите на кабинета на тройната коалиция. Според Костов контролните органи в самите министерства са парализирани, защото се ръководят все още от кадри на БСП, ДПС и НДСВ. Кой има куража в момента да атакува Румен Петров или Пламен Орешарски, попита Костов. От ДСБ настояват да се разкрие и да бъде обвинен истинският мозък на „Наглите”, както и да стане ясно кой от МВР и от бившето ръководство на ДАНС е поставил политически чадър над действията им.
Иван Костов предупреди, че не всички социални и трудови протести, които предстоят, трябва да бъдат преписвани и прикривани с ДПС или БСП, макар че от партията виждат опит на Доган за етнически и социален рекет. От ДСБ искат среща с премиера Борисов и с министъра на икономиката Трайчо Трайков, на която да настояват да участват при формиране на българската позиция по енергийните оферти преди разговорите с руската делегация този месец.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *