Държавата дава рамо на корабостроенето

Държавата ще осигури50 милиона лева от републиканския бюджет за подпомагане на корабостроителния и кораборемонтния отрасъл, съобщи вчера във Варна премиерът Сергей Станишев.
Премиерът участва в среща, посветена на общия устройствен план на Варна, заедно с кмета ва града Кирил Йорданов и председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов.
Кредитната линия ще бъде обслужвана от Българската банка за развитие. Кредитирането ще започне през следващата седмица, а лихвата за крайните потребители на заеми ще бъде 8 процента.
Премиерът уточни, че подобна кредитна линия очаква и туристическият бранш. Предстои обсъждане дали подобна стъпка е възможна.
Станишевпосочи, че трябва на всяка цена да бъдат съхранени зелените площи във Варна, както и да се избегне презастрояването.Кметът на града съобщи, че по оперативната програма “Регионално развитие“ са одобрени проекти на общината за 10.3 милиона лева.
Средствата са за подобряване на пътната инфраструктура. На срещата бе съобщено, че през следващата седмица ще бъде направена първата копка за разширяването на една от основните пътни артерии в града – улица “Девня“. За осъществяването на разширението държавата ще осигури 9 000 000 лева.

Dir.bg
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *