Държавата продава акции от 17 дружества на 31-я ЦПТ

1Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол ще предложи акции от 17 дружества за продажба на 31-я централизиран публичен търг, който ще се проведе на „БФБ-София“ АД, съобщиха от ведомството.

В рамките на търга се продават пакети от дружества като „ВМТ Орбита“ АД (98.629%), „Свободна безмитна зона – Бургас“ АД (19.448%), „Транзитна търговска зона“ АД – Варна (46%), Частно акционерно дружество „Зографски“ АД (7.584%), „Екарисаж – Пловдив“ АД (2.478%), „Хевия-Ким“ АД (2.548%) и други.

Пакети от две дружества ще се предлагат срещу компенсаторки (непарични платежни средства), за останалите се очаква плащане кеш.

Най-скъпи са акциите на „Транзитна търговска зона“ АД – Варна – по 591.31 лв. за един дял и „Свободна безмитна зона – Бургас“ АД, за която се иска по 199.77 лв. за акция.

Началната дата на предлагането на пакетите от акции на централизирания публичен търг ще стане ясна след обнародване на тръжното обявление в „Държавен вестник“. Дружествата ще се продават на сегмент „Централизиран публичен търг“ на „Приватизационен пазар“ на борсата в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *