Държавата ще поеме цялостното лечение и осигуряване на медиците ни от Либия

Държавата ще поеме цялостното лечение, здравно и социално осигуряване на медиците ни от Либия. Това казаха пред завърналите се днес на родна земя български медици министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски. Те разговаряха тази вечер повече от час със сънародниците ни в резиденция „Бояна”.

Очаква се в четвъртък правителството да приеме постановление за отпускането на еднократно обезщетение за всеки един от българските медици. Освен това Министерството на труда и социалната политика ще предостави по 1000 лв. еднократна помощ за покриване на най-неотложните разходите на Кристияна Вълчева, Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка, Снежана Димитрова, д-р Здравко Георгиев и д-р Ашраф ал-Хаджудж.

Проф. Радослав Гайдарски каза, че има възможност на медиците ни да бъде осигурена подходяща работа ако те желаят това. Отделно Министерството на труда и социалната политика ще съдейства за намирането на работа на членовете на техните семейства, както и за осигуряването на стипендии на децата им.

Правителството ще осигури безплатна едномесечна почивка на медиците и на техните семейства в страната по тяхно желание – на море или планина.

„Не можем да повярваме, че това се случи. Всички много се вълнуваме и се радваме, че отново сме у дома”, казаха пред министрите Масларова и Гайдарски българските медици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *