Дяловете на Сентинел Принсипал ще се търгуват на борсата от 10 октомври

Дяловете на договорен фонд „Сентинел Принсипал“ ще се търгуват на Българска фондова борса – София от 10 октомври, съобщиха за Investor.bg от фонда. Досега тези дялове се продаваха само на каса, като предлагането им започна на 12 септември. Номиналната стойност на един дял е един лев.

Нетната стойност на активите на „Сентинел Принсипал“ вчера достигна 514 858,86 лв., а броят на дяловете е 512 528,0674. „С цел пълно оползотворяване на дадените средства за закупуване на дялове, ние приехме да издаваме и частични дялове“, каза Таня Анастасова от Сентинел.

Обратното изкупуване на дяловете започна на 21 септември. За дялове, които са държани повече от 90 дни, цената на обратно изкупуване е равна на нетната стойност на активите на един дял, а за държани за по-кратко време дялове тя се намалява с един процент. Вчера нетната стойност на активите на един дял бе 1,0045 лв. Емисионната стойност на един дял бе 1,0096 лв.

Нетната стойност на активите на другия договорен фонд – „Ти Би Ай Динамик“, за вчера бе 1,162 млн. лв., а нетната стойност на активите на един дял – 10,39 лв. Номиналната стойност на един дял е 10 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *