Д. Георгиев: Понижението в САЩ може да повлияе на БФБ

Днес очаквам поредната спокойна, нискооборотна сесия. Предвид понижението на основните борсови индекси в САЩ, най-вероятният сценарий е и тук да станем свидетели на известно понижение на акциите. Това коментира брокерът на Елана Трейдинг Димитър Георгиев.

Според него инвеститорите са крайно пасивни в последните дни. Оборотите от търговия с акции са незначителни, сделките с компенсаторни инструменти и някои АДСИЦ успяват често да „спасят“ оборота.

„Вероятно така ще бъде и днес. Вече по много позиции наблюдаваме почти тотален отказ от продажба на текущите нива, така че не очаквам скоро сериозно „изсипване“ на пазара от 5 и над 5%, подобно на движенията от последните 2 месеца,“ смята Димитър Георгиев.

Вчера българските индекси затвориха сесията на отрицателна територия. Понижението за SOFIX бе от 0.76% на 355.54 пункта, за BG40 бе от 0.26% на 107.17 пункта.

Общият оборот на БФБ достигна 2.5 млн. лв. През деня се сключиха сделки с акциите на 96 компании. Ръст в цената има при книжата на 34 от компаниите.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа! Написаното отразява личната позиция на неговия автор!
Делян Петришки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *