Евро/долар беше волатилна, но нерешителна вчера

EURUSD
Евро/долар беше волатилна, но нерешителна вчера. Засега нямаме значително техническо движение и като цяло все още сме в рейндж между 1.3500-1.2968. Този консолидационен/без тренд пазар не е идеалното условие за поставянето на каквито и да е позиции. Бъдете търпеливи и не се впускайте в пазара. Сигналите са неутрални в краткосрочна и средносрочна перспектива. Първата съпротива е 1.3400. Ясен пробив над нея може да доведе до възходящ натиск с тестване на 1.3500. Най-близката подкрепа е на 1.3300, чийто пробив ще предизвика по-нататъшен натиск надолу за повторно тестване на 1.3250 (вчерашното дъно). За предпочитане е низходящия сценарий, но ясен пробив над 1.3500 може да стане ранен сигнал за сценарий на възходящо обръщане и ще активира модела ми за биковете.
GBPUSD
Паунд/долар имаше умерен импулс вчера. Основния сценарий остава низходящ колкото по-дълго цената се движи в мечешкия канал, но се нуждаем от ясен пробив под трендлинията на подкрепа, която се доказа като силна зона на подкрепа на този етап. Виждам само потенциал за добрите търговци да пускат къси позиции в района на горната граница на низходящия канал (около 1.5700) или дълги около трендлинията на подкрепа (1.5370-1.5400) с тестни стопове. Всяка търговия между тези зони не е „сигурна“ за мен, тъй като краткосрочната волатилност може лесно да удари стоповете ни, като пазара остава в консолидация без ясна посока и убедителен моментум, а съотношението риск-възвръщаемост е лошо. Все още предпочитам низходящия сценарий и очаквам ясен пробив под трендлинията на подкрепа, но докато това стане, нямаме потвърждение за продължението на мечешкия сценарий. Бъдете търпеливи.
USDJPY
Долар/йена имаше съществен импулс нагоре вчера, достигайки връх на 81.74 и удари 82.24 по-рано днес по време на азиатската сесия. Ако погледнем дневната графика, вчерашната бича свещ беше първата убедителна възходяща свещ след силния спад надолу от 84.35, така че това е нормална възходяща корекция. Сигналите остават възходящи в кратки срокове с цел в района на 82.33. Ясен пробив над това равнище може да доведе до бъдещ краткосрочен възходящ импулс и да промени средносрочните изгледи от низходящи към неутрални. В посока надолу, се нуждаем от още един ясен пробив под 81.30 за запазване на силния низходящ сценарий непокътнат с цели в района на подкрепата 80.00.
USDCHF
Долар/франк направи още едно нерешително движение вчера, сформирайки друго дожи на дневната графика. Очакванията остават неутрални в близка перспектива и може би сега навлизаме в консолидационна фаза с възможна корекция нагоре, но основния сценарий остава силно низходящ. Непосредствена съпротива има на 0.9395, последвана от 0.9440. В посока надолу, ясен пробив под 0.9300 може да предизвика моментум надолу за тестване на 0.9200.
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *