Евро/долар беше волатилна, но нерешителна вчера

EURUSD
Евро/долар беше волатилна, но нерешителна вчера, сформирайки друго „дожи“ на дневната графика. Сигналите остават неутрални засега. Като цяло, цената все още се движи в рейнджа между 1.3400-1.3200. На четиричасовата графика може да се види, че горната граница на низходящия канал все още издържа. Цената още прави по-ниски върхове и дъна откакто тества за първи път горната линия на канала. CCI е в неутрална зона на четиричасовата и дневната графики, но все още се движи под нулевата линия. Този факт показва, че като цяло основния мечешки сценарий остава валиден, но се нуждаем от последователно движение под 1.3200-1.3170 за продължение на низходящия сценарий за тестване на подкрепата 1.3100-1.2920. Непосредствена съпротива има на 1.3322 (вчерашния връх). Пробив над нея може да доведе до възходящ моментум за повторно тестване на 1.3400/38.
GBPUSD
Паунд/долар също беше волатилна, но колеблива вчера. Горната граница на низходящия канал все още издържа засега, запазвайки основния сценраий надолу непокътнат. На четиричасовия таймфрейм можем да видим, че цената все още се движи във второстепенния бичи канал (в бяло), индикирайки че още сме във възходяща корекционна фаза. Нуждаем се от пробив под минорния канал и подкрепата 1.5650 за продължаване на низходящия сценарий за тестване на 1.5550-1.5500. Краткосрочните очаквания остават неутрални. Първата съпротива е около 1.5850. Убедително движение над това ниво може да се окаже заплаха за основните низходящи изгледи с тестване на 1.5900 и да стане ранен сигнал за възходящ обръщащ сценарий.
USDJPY
Долар/йена направи опит за понижение вчера, достигайки дъно на 83.51, но затвори деня по-високо на 83.74. Сигналите за търговия са неутрални в близка перспектива. На четиричасовата графика имаме сформиран възходящ флаг, който показва възможен възходящ сценарий, особено ако цената пробие над флага и ключовата съпротива 84.40, с цел в района на 85.00/20. Най-близката подкрепа остава на 83.40. Последователно движение под тази зона би трябвало да запази посоката на движение неясна.
USDCHF
Долар/франк продължи низходящият натиск вчера, но долната линия на второстепенния възходящ канал все още издържа, както се вижда на часовата графика, запазвайки краткосрочния възходящ сценарий валиден, особено ако цената успее да пробие над 0.9900 с цел 1.0000. От друга страна, ясен пробив под канала и подкрепата 0.9800 може да доведе до бъдещ низходящ импулс с цел в района на подкрепата 0.9756-25.
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *